Opskrifter, inspiration og smagsoplevelser

Hjemmelavet Ricotta ost til din sommersalat

Hjemmelavet Ricotta ost til din sommersalat

Der findes et kæmpe udvalg af Feta, Salattern, Taverna og lignende oste til din salat, men ofte er de meget salte og halvdyre, og i virkeligheden er det utrolig nemt og hurtigt at lave en omgang salat-ost selv. Hjemmelavet Ricotta er et godt eksempel som kan laves på under 20 minutter og kræver kun to ingredienser: Mælk og noget syrligt. Jeg bruger ofte lidt saft fra lime og/eller citron fordi jeg foretrækker den lidt syrlige smag fra citrusfrugterne i min salat-ost, men man kan også vælge at bruge lidt eddike i stedet.

Ingredienser (4 personer) 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Loading...

Ricotta salat-ost

  • 1 liter uhomogeniseret økologisk sødmælk
  • 1/2 lime
  • 1/2 citron
  • Salt

Sommersalat (som på billedet)

  • Vandmelon i tern
  • Babyspinatblade
  • Pinjekerner
  • Blåbær
  • Avocado

Hæld mælken op i en tykbundet gryde og varm den op ved middel varme. Rør lidt rundt af og til så det ikke brænder på. Når mælken små-simrer skruer du lidt ned for varmen – du vil ikke have den op og bulderkoge.

Tilsæt saften fra en halv lime og en halv citron og rør lidt rundt i mælken. Syren fra citrusfrugterne får mælkeproteinerne til at skille fra vallen og efter et øjeblik vil du opdage at det samler sig i små klumper i gryden.

Efter nogle minutter, når er vallen halvgennemsigtig, hælder du det hele gennem en si og lader det dryppe af. Hjælp det evt. lidt på vej ved at presse med en ske. Bland ostemassen med lidt salt.

Når osten er kølet lidt ned kan du smage den til med salt, krydderurter, mere citronsaft eller hvad du nu end ønsker den skal smage af. Fordel den i din salat og servér.

 

Tip: Du kan med fordel eksperimentere lidt med forskellige typer mælk, f.eks. 1/4 kærnemælk til 3/4 sødmælk.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *