Hverdags Ramen

Hverdags Ramen

Det her opslag handler om kompromis. Jeg elsker Ramen, og jeg elsker at stå i timevis og hygge om maden. Men der er ikke altid tid til den slags i lige uger, når indkøb, madpakker, og børnenes lektier og legeaftaler er en del af hverdagen. Så må man gå lidt på kompromis med principperne, og det gør jeg gerne hvis det betyder at jeg kan nyde en god Ramen en fortravlet tirsdag!

Denne opskrift har jeg lånt hos Timm Vladimir som lavede dette inspirerende opslag på sin madblog. Det kan også betale sig at kigge forbi hans Instagram profil hvor han deler gode tips og opskrifter med rund hånd.

Ingredienser (2 personer) 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

 • Oksekød (jeg brugte flanksteak)
 • 1 liter god(!) okse-, svine- eller hønse-fond/bouillon
 • Frisk koriander
 • Sukkerærter
 • 3-4 spsk. soya
 • 1 spsk. fiskesauce
 • 1 spsk. østerssauce
 • En lille knold revet frisk ingefær
 • Saften fra 2 lime
 • Bønnespirer
 • Risnudler
 • 2 Æg
 • 2 forårsløg

Start med suppen. Her skal du bruge en rigtig god bouillon/fond. Hvis du ikke har en hjemmelavet på lager, så er det tilladt at bruge en fra supermarkedet – det skal jo stadig gerne være noget du kan lave i en fart. Men vælg den bedste du kender, din Ramen bliver kun så god som din suppe. Bring den i kog og tilsæt soya, lime saft, ingefær, fiskesauce og østerssauce. Mængden er vejledende, smag til så den passer til dig.

Mens suppen simrer lige under kogepunktet steger du kødet og gør resten af råvarerne klar til brug.

Skyl og rens grøntsager og krydderurter. Snit forårsløg i tynde skiver.

Kog æggenes så de er blødkogte/smilende.

Når du er lige ved at være klar med det hele lægger du nudlerne i suppen og lader dem koge med til de er klar. Det tager sjældent mere end 2-3 minutter og så får de også lov til at tage lidt smag deri.

Skær kødet i tynde skiver og anret kød, grøntsager og pillede æg i en suppeskål. Hæld nudler og suppe over, drys med koriander og servér.

[tipbox]Tip: Du kan hælde alverdens slags grøntsager og kød i en Ramen, det er kun fantasien der sætter grænser. Men vælg årstidens friske grøntsager og hold dig fra de frosne, det giver det bedste resultat   [/tipbox]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *