Opskrifter, inspiration og smagsoplevelser

Kalve-ragout med smørstegte svampe og flødesauce

Kalve-ragout med smørstegte svampe og flødesauce

Simremad er ofte noget man skal afsætte halve eller hele dage til, men denne kalveragout kan du klare på 1-1½ times tid og den smager fuldstændig fantastisk! Egner sig rigtig godt til gæster en kold og blæsende vinteraften.

Kalveragout med smørstegte østershatte og flødesauce

Ingredienser (4 personer) 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

  • 500 gram kalvekød skåret i tern
  • 250 gram østershatte (eller anden slags svampe du foretrækker)
  • 1 dl hvedemel
  • 2 løg
  • 2 lauerbærblade
  • 3-5 enebær
  • 50 gram smør
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 5 dl oksefond (evt. Fond du Chef hvis du ikke har en hjemmelavet fond)
  • 2 dl Arla Essens 50% fløde
  • 1 bundt persille
  • 1 kg kartofler
  • Frossen spinat i kugler
  • Salt + peber
  • En kvist timian

Start med at gøre grøntsagerne klar – skær løgene i halve og snit dem i tynde skiver.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Skyl og rens svampene.
Knus enebærene let mellem to skeer.

 

Bland mel med salt og peber, og vend kalvekødet heri.
Smelt 25 gram smør i en tykbundet gryde og brun kødstykkerne.
Når kødet er brunet tilsætter du løgene og vender rundt med kødet.
Tilsæt balsamico og kog det ind.
Tilsæt herefter bouillon, enebær, lauerbærblade og timiankvist, og lad retten simre under låg ved svag varme i 45-60 minutter.

Mens kødet står og hygger sig sætter du en gryde over med kartoflerne og spinatkuglerne. Kog det mørt i 20-30 minutter. Hæld 2/3 af vandet over i et decilitermål og gem det – du kan bruge det til at justere kartoffelmosens konsistens. Brug en elpisker til at piske/mose kartoflerne indtil de har den konsistens du ønsker. Spæd til med kogevandet hvis det er for tørt.

Når kødet er mørt fisker du det op af gryden sammen med løg og krydderier så der kun er sauce tilbage i gryden. Kødet holder du varmt i en skål i ovnen eller lignende mens du laver saucen. Pil lauerbærblade, timiankvist og enebær fra og smid dem ud.
Kog saucen op og kog den eventuelt også lidt ind hvis den er for tynd. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber. Når saucen har den rette smag og konsistens hælder du kødet tilbage i gryden.

Smelt/brun 25 gram smør i lidt olie på en pande ved høj varme. Rist svampene i smørret indtil de er møre og har taget farve.

Anret mos med kalveragout, drysset med ristede svampe og klippet persille.

Velbekomme!

clone tag: 8363277778305463603

Tip: Man kan også sagtens servere retten med ris i stedet for mos



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *