Med Lady & Vagabonden til middag

Med Lady & Vagabonden til middag

Pasta med kødboller og tomatsauce var sikkert ikke den mest romantiske ret inden Disney forevigede den til tonerne af Bella Notte, men nu kan man jo nærmest ikke se et billede af kødboller uden at Dario Campeotto kommer snigende (eller Poul Bundgaard afhængig af hvor gammel du er).

En lækker ret ikke desto mindre, og i dag prøvede jeg en lidt anderledes opskrift med et strejf af citrus som jeg synes jeg ville dele.

Pasta med kødboller i tomatsauce

Ingredienser (4 personer) 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)

Loading...

  • Frisk pasta

Kødboller

  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 citron
  • 1/2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • En lille sjat mælk
  • Salt & peber
  • Frisk timian

Tomatsauce

Pres hvidløgene og riv løget ned i en skål, bland med æg, oksekød, mælk, en smule frisk timian, salt og peber. Riv forsigtig halvdelen af citronens skræl ned i skålen, pas på du ikke får noget af det hvide med – det giver en grim bitter smag. Pres saften af halvdelen af citronen i skålen og bland det hele sammen. Lad det hvile en halv times tid på køl.

Mens kødbollerne trækker lidt smag gør du en gryde med kogende vand klar og varmer en portion af Verdens Bedste Tomatsauce. Det kan også sagtens lade sig gøre at lave en hurtig omgang af saucen hvis du justerer mængden ned til 4 personer, men jeg kan varmt anbefale at følge opskriften på linket og fryse portioner ned i fryseposer på 4-5 dl.

Kog herefter kødbollerne i 10 minutter og den friske pasta i 2 minutter. Når kødbollerne er klar (de hopper op til overfladen i vandet) vender du dem i tomatsaucen, og serverer herefter retten elegant på den friske pasta.

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *