Svinekotelet med svamperisotto

Svinekotelet med svamperisotto

Koteletter er i sig selv ikke en spise der får alle op af stolen, men fyrer man lidt op for tilbehøret så kan det nu blive ganske festligt og smagfuldt. En svamperisotto går forbavsende godt til et stykke velkrydret kotelet og er du ferm til at multitaske så kan du faktisk næsten have både kød og tilbehør klar på samme tid.

Ingredienser (2 personer, tilberedningstid ca. 20 minutter) 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Loading...

  • Et par gode koteletter
  • 300 gram risotto-ris
  • 1.5 dl tør hvidvin
  • 7.5 dl hønsefond / bouillon
  • En håndfuld svampe skåret i kvarte (champignoner, portobello, kantareller, karljohan eller hvad du kan lide)
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed presset hvidløg

Start med at gøre 7.5 dl hønsefond/bouillon klar i en kasserolle så den er varm/lun når du skal tilsætte den risene.

Mens det bliver varmt krydrer du koteletterne med paprika, salt, peber og evt. lidt chiliflager. De skal steges 5-7 minutter på hver side ved middel varme, og kan med fordel klares samtidig med at du pusler om risottoen som anvist nedenfor:

Start med at svitse svampene et par minutter ved høj varme i lidt smør i en tykbundet gryde eller sautépande. Tag dem op og svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt risene og lad dem svitse med et par minutter ved middel varme. Tilsæt herefter 1.5 dl hvidvin og lad risene suge det hele til sig. Rør godt undervejs. Herefter tilsætter du hønsefond lidt af gangen – cirka 1-2 dl af gangen og lad det hele blive arbejdet ind i risene under omrøring inden du tilsætter mere. Sådan gør du løbende indtil alt væden er suget ind i risene – det tager cirka 20 minutter. Til sidst rører du et par skefulde smør og en god portion revet parmasan ud i risottoen og tilsætter de svitsede svampe.

[tipbox]Tip: Hvis du er eventyrlysten kan du prøve at erstatte parmasanen med et par skefulde blåskimmelost, det smager fremragende[/tipbox]

Server med et par stykker groft madbrød og resten af hvidvinen.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *