Opskrifter, inspiration og smagsoplevelser

Morgenselvforkælelse

Morgenselvforkælelse

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Loading...
Jeg er ikke morgenmenneske. Og jeg deltager gerne i underskriftindsamlinger mod A-mennesker. Det sagt, så er jeg stor tilhænger af morgenmad, især den slags man kan sidde og nyde langt op af formiddagen. Nu er morgenmad jo ikke ligefrem en videnskab eller noget man behøver opskrifter til, medmindre man er sprunget med på grødbølgen og de mange klæbrige variationer af chiagrød, speltgrød, mandelgrød, boghvedegrød, perlebyggrød, ruggrød, quinoagrød, hvedegrød og ja – havregrød. Mellem linjerne skal læses at det er jeg ikke.

Jeg foretrækker at tage udgangspunkt i klassikere som æg og bacon, men det betyder jo ikke at det behøver at være kedeligt. Af og til kaster jeg mig også ud i større brunch-agtige eventyr, men formålet med dette opslag er at give lidt inspiration til hvad man kan gøre med nogle af ting som man ofte alligevel har i køleskabet (Altså bacon. Og æg).

Billedet ovenfor er langt af vejen selvforklarende, men her er et par tips alligevel:

Sprødt rugbrød med ristet skinke og spejlæg

Varm en stegepande op ved høj varme og rist et par skiver rugbrød på panden. Smør gerne brødet med lidt smør inden. Samtidig lægger du et par skiver skinke på panden ved siden af brødet. Tag det af panden når det er færdig og steg et par spejlæg. Slut af med at lægge det i lag. Man kan med fordel lægge brødet nederst. Pynt med friske krydderurter fordi det skal på Instagram. Og fordi jeg elsker frisk basilikum.

Røræg version 1 og 2

En klassiker på morgenbordet som let kan gøres lidt ekstra spændende med stegt bacon, cocktailpølser, ristet parmaskinke, frisk melon og tomat.
Man kan også vælge at peppe den lidt op ved at lynstege lidt snittede forårsløg og frisk chili, tomater og sukkerærter, for til sidst at blande lidt revet parmasan og basilikum i retten.

Morgenmuffins

Hvis man er udstyret med en muffinform så kan man også berige morgenbordet og imponere overnattende med en lækker morgenmuffin. Fremgangsmåden er til at overskue; Bland æg, hakket spinat, lidt feta eller hytteost i en skål. Smør muffinformen med lidt olie og læg en skive serano- eller parmaskinke rundt i kanten af formen. Læg en tomatskive som bund. Hæld den blandede æggemasse ned i formen så skinken bliver æggemassens fine nye frakke. Giv det 15 minutter i ovnen ved 175 grader.

Pro-tip: Lad være med at bruge bacon selvom det virker fristende. Det bliver ikke sprødt, kun slasket og fedtet.

Pandekagerne på billedet er lavet på mandelmel og blev for søde til at jeg gad gemme opskriften. På et senere tidspunkt deler jeg min go-to opskrift på morgenpandekager med havregryn.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *