Chili Con Carne a la Frank

Chili Con Carne a la Frank

Denne ret er en af mine favoritter og måske det nærmeste jeg kommer min egen personlige hof-ret. Det er en opskrift jeg har småjusteret og finpudset gennem mindst ti år, og selvom smagen er forholdsvis kompleks og rig på nuancer så er den nem og hurtig at lave.

Mange forbinder Chili con Carne med pivstærk chili hvor selv Chili Klaus kigger forbi og beder én om at slappe lidt af, men der er ingen grund til at indtagelse af retten skal svare til at få kastet en træsko i munden. Der er utrolig mange smagsnuancer i retten som kun vinder ved at få en moderat smagsforstærkende chili, og hvis man synes det færdige produkt trænger til en vindstyrke 10 så kan man jo altid pøse det på sin portion efterfølgende så éns gæster slipper for rektal afstraffelse når man skal spille med Scoville-musklerne.

Chili con Carne a la Frank

Ingredienser (4 personer) 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

 • 500 g magert hakket oksekød
 • 2 grofthakkede løg
 • Et par fed hvidløg, pressede
 • Salt og friskkværnet sort peber
 • Mørk (rød) balsamico, ca. 1 dl
 • En øl, gerne lidt mørk
 • 1 rød og 1 grøn peberfrugt
 • 1 rød mellemstærk chili (halvdelen hel, halvdelen hakket, kernerne fjernes
 • 2-3 laurbærblade
 • 4-5 enebær (som knuses let)
 • 1 tsk. spidskommen
 • 1 spsk. honning
 • 2 små stykker god chokolade med højt kakaoindhold, ca. 10 g (bemærk at det hurtigt giver meget smag, så pas på med mængden)
 • 2 dl majs
 • 1 dåse flåede eller hakkede tomater
 • 1 dåse røde kidney bønner, gerne i chili-lage

Start med at gøre grøntsagerne klar; Løgene hakkes, gerne lidt halvgrove stykker da retten godt må være lidt chunky. Munden skal jo helst ikke kede sig. Hvidløg skrælles og presses, og peberfrugterne skæres ligeledes ud i halvgrove stykker. Chilien halveres og kernene fjernes. Den ene halvdel af chilien snittes fint. Enebærerne knuses let mellem to skeer.

Brun kødet i en tykbundet gryde. Samtidig svitser du løg og hvidløg i en dyb pande / sautépande. Når løgene har fået et minuts tid spæder du til med balsamico og øl. Hvis kødet når at brune færdig i gryden mens du hygger med løgene kan du blot stille det til side. På nuværende tidspunkt kan du give dig selv en ud-af-kroppen-oplevelse hvis du smider snudeskaftet ind over panden og dufter til din løg-balsamico-øl-blanding. Du vil straks tænke “Hvordan i alverden skal dette blive spiseligt” men hold ud! Du vil takke dig selv senere. Og mig. Lad blandingen simre indtil halvdelen af væden er kogt ind og fordampet. Det bør ikke tage ikke mere end 5-8 minutter ved middel varme. Herefter hælder du det hele op i gryden med kødet.

Herefter tilføjer du peberfrugt, chili, laurbærblade, enebær, spidskommen, honning, chokolade, tomater og bønner til gryden og lader retten småsimre i ca. 10-15 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt chiliflager. Tilsæt majsene og lad dem simre med i yderligere 5 minutter.

Serveres med en klat Creme Fraiche, lune Nachos og frisklavet Guacamole. Som prikken over i’et byder du også på en kold Corona med lime.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *