Opskrifter, inspiration og smagsoplevelser


Whiskey Beef Stew

Whiskey Beef Stew

Vinter er lig med simremad, og helst så ofte jeg kan slippe afsted med det. Og til det formål er jeg nødt til at nævne mit favorit køb til køkkenet: Min Slow Cooker. Også kendt som en Crockpot ude i verdenen. I et land som […]

Hjemmelavet Ricotta ost til din sommersalat

Hjemmelavet Ricotta ost til din sommersalat

Der findes et kæmpe udvalg af Feta, Salattern, Taverna og lignende oste til din salat, men ofte er de meget salte og halvdyre, og i virkeligheden er det utrolig nemt og hurtigt at lave en omgang salat-ost selv. Hjemmelavet Ricotta er et godt eksempel som […]

Chicken Popper Taquitos

Chicken Popper Taquitos

Mexikanske Taquitos – spicy uden at rive dig helt rundt, og tager højst en halv time at lave. Fantastiske til en nem aftensmad eller frokost.

Ingredienser (2 personer) 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5) Loading...

  • 300g Kylling inderfilet
  • 200 gram Philadelphia Sweet Chili creme cheese
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk salt
  • 1/3 glas syltede jalepeños
  • 6-8 Tortilla majspandekager
  • Revet cheddar (evt mexikansk mix med chili)
  • 2 lime
  • Frisk hakket koriander
  • Nachos
  • Avocado
  • Creme fraiche
  • 2-3 fed hvidløg
  • Oliven olie

Hak 1 spsk jalepeños groft og bland det i en skål med Philadelphia creme cheese, tilsæt saften fra en lime, salt, spidskommen og hvidløgspulver.

Steg kyllinge-inderfileter på panden indtil de er gennemstegt. Skær dem derefter i små stykker og bland dem godt i førnævnte skål med creme cheese blandingen. Hæld det hele tilbage på panden ved lav/middel varme og lad det varme igennem mens du lader ovnen varme op til 220 grader (varmluft).

Mos/blend avocado, 4 spsk creme fraiche, lidt limesaft, en smule spidskommen og hvidløg til en cremet masse. Tilsæt lidt olie indtil konsistensen er som du vil have den. Sæt Guacamolen på køl indtil du er færdig med resten af retten.

Fordel en stribe revet ost i midten af en majspandekage og herefter kyllinge/creme cheese-blandingen. Rul den stramt og læg den på en bageplade med bagepapir. Gentag indtil der ikke er flere pandekager og bag dem i midten af ovnen i 10-15 minutter ved 220 grader indtil osten er smeltet og pandekagerne er blevet lidt gyldne.

Anret dine lune Taquitos toppet med lidt guacamole, jalepeños og friskhakket koriander.
Servér med lune Nachos og iskold Corona eller Sol cerveza.

Tip: Du kan lettere fordele Guacamolen hvis du bruger en sprøjtepose men det kræver at du har gjort den tilpas lind og cremet. Jeg havde ikke flere sprøjteposer så jeg brugte en tom renvasket ketchupflaske

Hverdags Ramen

Hverdags Ramen

Det her opslag handler om kompromis. Jeg elsker Ramen, og jeg elsker at stå i timevis og hygge om maden. Men der er ikke altid tid til den slags i lige uger, når indkøb, madpakker, og børnenes lektier og legeaftaler er en del af hverdagen. […]

Lækre skaftkoteletter på 20 minutter

Lækre skaftkoteletter på 20 minutter

En gang i mellem har man bare brug for noget der er nemt, hurtigt og billigt, men det betyder ikke at du behøver at gå på kompromis med smagen. Nedenfor finder du opskriften på rosmarinkrydret skaftkotelet med smørristede markchampignon og rødvinsglace, serveret med en let […]

Kalve-ragout med smørstegte svampe og flødesauce

Kalve-ragout med smørstegte svampe og flødesauce

Simremad er ofte noget man skal afsætte halve eller hele dage til, men denne kalveragout kan du klare på 1-1½ times tid og den smager fuldstændig fantastisk! Egner sig rigtig godt til gæster en kold og blæsende vinteraften.

Kalveragout med smørstegte østershatte og flødesauce

Ingredienser (4 personer) 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5) Loading...

  • 500 gram kalvekød skåret i tern
  • 250 gram østershatte (eller anden slags svampe du foretrækker)
  • 1 dl hvedemel
  • 2 løg
  • 2 lauerbærblade
  • 3-5 enebær
  • 50 gram smør
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 5 dl oksefond (evt. Fond du Chef hvis du ikke har en hjemmelavet fond)
  • 2 dl Arla Essens 50% fløde
  • 1 bundt persille
  • 1 kg kartofler
  • Frossen spinat i kugler
  • Salt + peber
  • En kvist timian

Start med at gøre grøntsagerne klar – skær løgene i halve og snit dem i tynde skiver.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Skyl og rens svampene.
Knus enebærene let mellem to skeer.

 

Bland mel med salt og peber, og vend kalvekødet heri.
Smelt 25 gram smør i en tykbundet gryde og brun kødstykkerne.
Når kødet er brunet tilsætter du løgene og vender rundt med kødet.
Tilsæt balsamico og kog det ind.
Tilsæt herefter bouillon, enebær, lauerbærblade og timiankvist, og lad retten simre under låg ved svag varme i 45-60 minutter.

Mens kødet står og hygger sig sætter du en gryde over med kartoflerne og spinatkuglerne. Kog det mørt i 20-30 minutter. Hæld 2/3 af vandet over i et decilitermål og gem det – du kan bruge det til at justere kartoffelmosens konsistens. Brug en elpisker til at piske/mose kartoflerne indtil de har den konsistens du ønsker. Spæd til med kogevandet hvis det er for tørt.

Når kødet er mørt fisker du det op af gryden sammen med løg og krydderier så der kun er sauce tilbage i gryden. Kødet holder du varmt i en skål i ovnen eller lignende mens du laver saucen. Pil lauerbærblade, timiankvist og enebær fra og smid dem ud.
Kog saucen op og kog den eventuelt også lidt ind hvis den er for tynd. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber. Når saucen har den rette smag og konsistens hælder du kødet tilbage i gryden.

Smelt/brun 25 gram smør i lidt olie på en pande ved høj varme. Rist svampene i smørret indtil de er møre og har taget farve.

Anret mos med kalveragout, drysset med ristede svampe og klippet persille.

Velbekomme!

clone tag: 8363277778305463603

Tip: Man kan også sagtens servere retten med ris i stedet for mos

Med Lady & Vagabonden til middag

Med Lady & Vagabonden til middag

Pasta med kødboller og tomatsauce var sikkert ikke den mest romantiske ret inden Disney forevigede den til tonerne af Bella Notte, men nu kan man jo nærmest ikke se et billede af kødboller uden at Dario Campeotto kommer snigende (eller Poul Bundgaard afhængig af hvor […]

Kylling med Cornflakes

Kylling med Cornflakes

Morgenmad i aftensmad!? Denne fantastiske følelse af nysgerrighed og forundren over mad der stikker af fra normalen er i mine øjne et rigtig vigtigt element i madlavning. At kunne få folk, såvel voksne som børn, til at stå forventningsfuldt og glæde sig til at sætte […]

Hurtigt madbrød med Grimbergen øl

Hurtigt madbrød med Grimbergen øl

Står du og mangler et lækkert madbrød og en måde at imponere gæsterne uden de store anstrengelser, så er et Grimbergen Madbrød et godt bud. Alle elsker Grimbergen og alle elsker brød – det kan ikke gå galt!

Ingredienser (tilberedningstid 5 minutter, derefter 40 i ovn) 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5) Loading...

  • 1 flaske (33 cl) Grimbergen Double-Ambrée (Det er den mørke af dem)
  • 300 gram hvedemel
  • 100 gram grahamsmel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1½ tsk. salt
  • 3 spsk. smeltet/flydende smør

Sæt ovnen på 190 grader og smør en bageform til brød.

Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Hæl en flaske Grimbergen Double Ambrée  i blandingen og ælt til dejen er jævn.

Skrab dejen ned i brødformen og fordel det smeltede/flydende smør over dejen. Smørret er med til at give brødet en rigtig god skorpe.

Bag den i ca. 40 minutter ved 190 grader. Mærk efter med en nål eller lignende om brødet er færdig da bagetiden kan variere afhængig af ovn.

Fungerer fremragende som et lidt anderledes og spændende madbrød til dine retter.

Tip: Hvis du er eventyrlysten smører du en skive brød og giver den et skud friskkværnet sort peber. Nu tænker du “han er crazy ham Frank”, men giv det en chance!

Svinekotelet med svamperisotto

Svinekotelet med svamperisotto

Koteletter er i sig selv ikke en spise der får alle op af stolen, men fyrer man lidt op for tilbehøret så kan det nu blive ganske festligt og smagfuldt. En svamperisotto går forbavsende godt til et stykke velkrydret kotelet og er du ferm til […]