Opskrifter, inspiration og smagsoplevelser


Hjemmelavet Ricotta ost til din sommersalat

Hjemmelavet Ricotta ost til din sommersalat

Der findes et kæmpe udvalg af Feta, Salattern, Taverna og lignende oste til din salat, men ofte er de meget salte og halvdyre, og i virkeligheden er det utrolig nemt og hurtigt at lave en omgang salat-ost selv. Hjemmelavet Ricotta er et godt eksempel som […]

Chicken Popper Taquitos

Chicken Popper Taquitos

Mexikanske Taquitos – spicy uden at rive dig helt rundt, og tager højst en halv time at lave. Fantastiske til en nem aftensmad eller frokost. Ingredienser (2 personer) 300g Kylling inderfilet 200 gram Philadelphia Sweet Chili creme cheese 1 spsk hvidløgspulver 1 spsk spidskommen 1 spsk salt […]

Hverdags Ramen

Hverdags Ramen

Det her opslag handler om kompromis. Jeg elsker Ramen, og jeg elsker at stå i timevis og hygge om maden. Men der er ikke altid tid til den slags i lige uger, når indkøb, madpakker, og børnenes lektier og legeaftaler er en del af hverdagen. Så må man gå lidt på kompromis med principperne, og det gør jeg gerne hvis det betyder at jeg kan nyde en god Ramen en fortravlet tirsdag!

Denne opskrift har jeg lånt hos Timm Vladimir som lavede dette inspirerende opslag på sin madblog. Det kan også betale sig at kigge forbi hans Instagram profil hvor han deler gode tips og opskrifter med rund hånd.

Ingredienser (2 personer) 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5) Loading...

  • Oksekød (jeg brugte flanksteak)
  • 1 liter god(!) okse-, svine- eller hønse-fond/bouillon
  • Frisk koriander
  • Sukkerærter
  • 3-4 spsk. soya
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. østerssauce
  • En lille knold revet frisk ingefær
  • Saften fra 2 lime
  • Bønnespirer
  • Risnudler
  • 2 Æg
  • 2 forårsløg

Start med suppen. Her skal du bruge en rigtig god bouillon/fond. Hvis du ikke har en hjemmelavet på lager, så er det tilladt at bruge en fra supermarkedet – det skal jo stadig gerne være noget du kan lave i en fart. Men vælg den bedste du kender, din Ramen bliver kun så god som din suppe. Bring den i kog og tilsæt soya, lime saft, ingefær, fiskesauce og østerssauce. Mængden er vejledende, smag til så den passer til dig.

Mens suppen simrer lige under kogepunktet steger du kødet og gør resten af råvarerne klar til brug.

Skyl og rens grøntsager og krydderurter. Snit forårsløg i tynde skiver.

Kog æggenes så de er blødkogte/smilende.

Når du er lige ved at være klar med det hele lægger du nudlerne i suppen og lader dem koge med til de er klar. Det tager sjældent mere end 2-3 minutter og så får de også lov til at tage lidt smag deri.

Skær kødet i tynde skiver og anret kød, grøntsager og pillede æg i en suppeskål. Hæld nudler og suppe over, drys med koriander og servér.

Tip: Du kan hælde alverdens slags grøntsager og kød i en Ramen, det er kun fantasien der sætter grænser. Men vælg årstidens friske grøntsager og hold dig fra de frosne, det giver det bedste resultat   

Lækre skaftkoteletter på 20 minutter

Lækre skaftkoteletter på 20 minutter

En gang i mellem har man bare brug for noget der er nemt, hurtigt og billigt, men det betyder ikke at du behøver at gå på kompromis med smagen. Nedenfor finder du opskriften på rosmarinkrydret skaftkotelet med smørristede markchampignon og rødvinsglace, serveret med en let […]

Kalve-ragout med smørstegte svampe og flødesauce

Kalve-ragout med smørstegte svampe og flødesauce

Simremad er ofte noget man skal afsætte halve eller hele dage til, men denne kalveragout kan du klare på 1-1½ times tid og den smager fuldstændig fantastisk! Egner sig rigtig godt til gæster en kold og blæsende vinteraften. Kalveragout med smørstegte østershatte og flødesauce Ingredienser […]

Med Lady & Vagabonden til middag

Med Lady & Vagabonden til middag

Pasta med kødboller og tomatsauce var sikkert ikke den mest romantiske ret inden Disney forevigede den til tonerne af Bella Notte, men nu kan man jo nærmest ikke se et billede af kødboller uden at Dario Campeotto kommer snigende (eller Poul Bundgaard afhængig af hvor gammel du er).

En lækker ret ikke desto mindre, og i dag prøvede jeg en lidt anderledes opskrift med et strejf af citrus som jeg synes jeg ville dele.

Pasta med kødboller i tomatsauce

Ingredienser (4 personer) 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5) Loading...

  • Frisk pasta

Kødboller

  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 citron
  • 1/2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • En lille sjat mælk
  • Salt & peber
  • Frisk timian

Tomatsauce

Pres hvidløgene og riv løget ned i en skål, bland med æg, oksekød, mælk, en smule frisk timian, salt og peber. Riv forsigtig halvdelen af citronens skræl ned i skålen, pas på du ikke får noget af det hvide med – det giver en grim bitter smag. Pres saften af halvdelen af citronen i skålen og bland det hele sammen. Lad det hvile en halv times tid på køl.

Mens kødbollerne trækker lidt smag gør du en gryde med kogende vand klar og varmer en portion af Verdens Bedste Tomatsauce. Det kan også sagtens lade sig gøre at lave en hurtig omgang af saucen hvis du justerer mængden ned til 4 personer, men jeg kan varmt anbefale at følge opskriften på linket og fryse portioner ned i fryseposer på 4-5 dl.

Kog herefter kødbollerne i 10 minutter og den friske pasta i 2 minutter. Når kødbollerne er klar (de hopper op til overfladen i vandet) vender du dem i tomatsaucen, og serverer herefter retten elegant på den friske pasta.

 

 

Kylling med Cornflakes

Kylling med Cornflakes

Morgenmad i aftensmad!? Denne fantastiske følelse af nysgerrighed og forundren over mad der stikker af fra normalen er i mine øjne et rigtig vigtigt element i madlavning. At kunne få folk, såvel voksne som børn, til at stå forventningsfuldt og glæde sig til at sætte […]

Hurtigt madbrød med Grimbergen øl

Hurtigt madbrød med Grimbergen øl

Står du og mangler et lækkert madbrød og en måde at imponere gæsterne uden de store anstrengelser, så er et Grimbergen Madbrød et godt bud. Alle elsker Grimbergen og alle elsker brød – det kan ikke gå galt! Ingredienser (tilberedningstid 5 minutter, derefter 40 i ovn) […]

Svinekotelet med svamperisotto

Svinekotelet med svamperisotto

Koteletter er i sig selv ikke en spise der får alle op af stolen, men fyrer man lidt op for tilbehøret så kan det nu blive ganske festligt og smagfuldt. En svamperisotto går forbavsende godt til et stykke velkrydret kotelet og er du ferm til at multitaske så kan du faktisk næsten have både kød og tilbehør klar på samme tid.

Ingredienser (2 personer, tilberedningstid ca. 20 minutter) 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5) Loading...

  • Et par gode koteletter
  • 300 gram risotto-ris
  • 1.5 dl tør hvidvin
  • 7.5 dl hønsefond / bouillon
  • En håndfuld svampe skåret i kvarte (champignoner, portobello, kantareller, karljohan eller hvad du kan lide)
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed presset hvidløg

Start med at gøre 7.5 dl hønsefond/bouillon klar i en kasserolle så den er varm/lun når du skal tilsætte den risene.

Mens det bliver varmt krydrer du koteletterne med paprika, salt, peber og evt. lidt chiliflager. De skal steges 5-7 minutter på hver side ved middel varme, og kan med fordel klares samtidig med at du pusler om risottoen som anvist nedenfor:

Start med at svitse svampene et par minutter ved høj varme i lidt smør i en tykbundet gryde eller sautépande. Tag dem op og svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt risene og lad dem svitse med et par minutter ved middel varme. Tilsæt herefter 1.5 dl hvidvin og lad risene suge det hele til sig. Rør godt undervejs. Herefter tilsætter du hønsefond lidt af gangen – cirka 1-2 dl af gangen og lad det hele blive arbejdet ind i risene under omrøring inden du tilsætter mere. Sådan gør du løbende indtil alt væden er suget ind i risene – det tager cirka 20 minutter. Til sidst rører du et par skefulde smør og en god portion revet parmasan ud i risottoen og tilsætter de svitsede svampe.

Tip: Hvis du er eventyrlysten kan du prøve at erstatte parmasanen med et par skefulde blåskimmelost, det smager fremragende

Server med et par stykker groft madbrød og resten af hvidvinen.

Morgenselvforkælelse

Morgenselvforkælelse

Jeg er ikke morgenmenneske. Og jeg deltager gerne i underskriftindsamlinger mod A-mennesker. Det sagt, så er jeg stor tilhænger af morgenmad, især den slags man kan sidde og nyde langt op af formiddagen. Nu er morgenmad jo ikke ligefrem en videnskab eller noget man behøver opskrifter […]